Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@19:55:50 GMT

اظهارات نیوشا ضیغمی درباره سینما

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۷۰۷۲

نیوشا ضیغمی گفت:ما امروز خوراک فرهنگی داخلی مخصوصا در سینمایمان برای کودک خیلی کم داریم. حتی به بازیگران جدی وقتی که می‌خواهند وارد ژانر کودک شوند و کاری در این ژانر انجام دهند خرده گرفته می‌شود. ناطقان: این بازیگر که مهمان برنامه رادیویی «پرانتز باز» بود، نکاتی را در رابطه با ایفای نقش در سینمای کودک و نوجوان بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علیرضا بهرامی-کارشناس برنامه- در ابتدای این گفتگو یادآور شد: حضور چهره‌های عرصه‌ی بازیگری در فیلم‌های جشنواره‌ی امسال-سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان- خیلی امید بخش است. حضور حمید لولایی، ثریا قاسمی، سیاوش طهمورث، مونا فرجاد، بهناز جعفری، امین زندگانی و البته یک اسم درخشان نیوشا ضیغمی نشان می‌دهد که حوزه‌ی کودک و نوجوان برای دوستان بازیگر از مدیران فرهنگی مهم‌تر است.

سپس ضیغمی گفت: واقعیت این است که در گذشته و در دوران کودکی ما سینمای کودک و ژانر کودک آنقدر ژانر جدی‌ایی بود که امروز نام وزین‌ترین تهیه کننده‌ی زن سینمای ایران خانم فرشته طائرپور که متاسفانه ایشان را از دست دادیم- روحشان شاد باشد و چقدر سینمای کودک مدیون اسم ایشان است- و چقدر آن دوستان در دوران خودشان به سینمای کودک وزن دادند و درواقع در آن زمان نویسندگان بزرگ، کارگردانان بزرگ و بازیگران بزرگ همه در ژانر کودک فعالیت جدی داشتند و حتی سالن سینمای اختصاصی برای کودک وجود داشت.

او ادامه داد: چون یک نگرشی در سازمان فرهنگی کشور وجود داشت که می‌دانست خوراک فرهنگی کودک به شدت مهم است و ما امروز خوراک فرهنگی داخلی مخصوصا در سینمایمان برای کودک خیلی کم داریم. حتی به بازیگران جدی وقتی که می‌خواهند وارد ژانر کودک شوند و کاری در این ژانر انجام دهند خرده گرفته می‌شود. به آن‌ها می‌گویند که این کار را نکنید، از سطح حرفه ای شما کاسته می‌شود. من اصلا نمی‌دانم که این از کجا می‌آید و خیلی غم انگیز است. برای اینکه من امروز به عنوان یک بازیگر تمام خاطرات کودکی‌ام با فیلم‌هایی گره خورده که آقای ایرج طهماسب و خانم برومند ساخته‌اند. من امروز مدیون آن جریان هستم چون اگر نگاهی دارم و اصلا نگاهی که به سینما علاقمند شدم، از آنجا ریشه گرفت اما ما امروز به بچه‌هایمان چه می‌دهیم؟ تمام خوراکی که بچه‌های ما دارند با یک کلیک دارد از خارج از ایران می‌آید و به نظر من تمام ما، تک تک‌مان در سینمای ایران و در سازمان سینمایی ایران، مسئول آینده‌ی تفکر این مملکت هستیم؛ یعنی بچه‌هایی که بزرگ می‌شوند و ریشه‌شان از کجا ساخته شده‌است. من امروز خوشحال شدم که به هر حال یک نشست خبری جدی دیدم و در حوزه ی کودک یک جشنواره‌ی جدی دیدم، چون که در این مدت کرونا هم، سینما تعطیل بود و برای تک تک ما که خانواده‌ی سینما هستیم غم انگیز بود اما امیدوارم که رویکرد سازمان فرهنگی به سمتی برود که سینمای کودک را جدی‌تر بگیرد.

ضیغمی در پاسخ به اینکه یک بازیگر اگر تجربه پدر و مادر بودن را داشته باشد، چقدر به حضورش در عرصه سینمای کودک کمک می کند؟ پاسخ داد: من قبل از مادر شدنم در ژانر کودک کار کرده بودم و بعد از مادر شدنم فیلم سید جواد هاشمی را کار کردم و خیلی هم خوشحال هستم. او بسیار کارگردان خوش انرژی‌ایی ‌است و امیدوارم کاری نکنند که انگیزه‌اش را در راستای ساخت فیلم‌های کودک از دست بدهد. این دِینی که به عنوان یک مادر به فرزندم دارم، زمانی که من این فیلم را بازی کردم دختر من هجده ماهه بود و الان دیگر دارد سینما و فیلم را می‌فهمد  و الان احساسم این است که چقدر قشنگ است که بچه‌ی من فیلم داخلی ببیند، فیلمی را ببیند که مال ماست. چرا ما داریم فاصله می‌گیریم؟ به دلیل اینکه یک کاری کرده‌ایم که فکر می‌کنیم سینمای کودک یک ژانر جدی نیست در صورتی که ژانر بسیار جدی‌ایی است. الان در مارکت سینمای بر فرض مثال هالیوود شما می‌بینید که فروش مثلا یک فیلم ژانر کودک چندین برابر فروش یک فیلم اجتماعی یا حتی کمدی است. به این دلیل که روی آن سرمایه گذاری می‌شود، برای اینکه با خودشان می‌گویند که کودک و خانواده‌اش با هم به سینما می‌روند و واقعا هم می‌روند. من خودم بارها شده برای مثال اگر سفری رفته‌ام برایم جذاب بوده که بروم در سینما انیمیشن یا فیلمی که مربوط به کودک است ببینم. چون یک حال و هوای فانتزی‌ایی دارد و آدم را یک جورهایی از دنیای واقعی جدا می‌کند. به هر حال من فکر می‌کنم که نسل ما و تمام مدیران سازمان سینمایی و فرهنگی نسبت به نسل جوان و حتی نوجوان و کودک سرزمین‌مان به شدت مسئول هستیم و باید ژانر سینمایی کودک را جدی بگیریم.

ضیغمی در پاسخ به اینکه آیا در آینده هم فیلم کودک بازی خواهد کرد؟ گفت: قطعا، اگر اثری باشد که فیلمنامه‌ی قابل قبولی باشد و فیلمنامه‌ی قابل تاملی داشته باشد چرا که نه، من با افتخار کار می‌کنم.

در پایان از این بازیگر خواسته شده که از این تربیون استفاده کند و از یک نفر تشکر کند، گفت: الان جا دارد که تشکر ویژه کنم از عزیزانی که بنیان‌گذار سینمای کودک در ایران بوده‌اند و بانی ساخته شدن فیلم‌هایی در این فضا شدند و جای خیلی از آن‌ها الان در کنار ما خالی است و متاسفانه در سال گذشته به دلیل شرایط کرونا آن‌ها را از دست دادیم. برای عزیزان دیگری که هستند مثل آقایان ایرج طهماسب و حمید جبلی و تمام عزیزانی که برای این ژانر زحمت کشیدند مثل خانم برومند عزیز و باقی عزیزانی که در ژانر کودک به جد فعالیت کردند، آرزوی سلامتی می‌کنم و امیدوارم که باز هم در این ژانر فعال باشند و کار کنند. منبع: ایسنا برچسب ها: نیوشا ضیغمی ، سینما ، کودک

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نیوشا ضیغمی سینما کودک سینمای کودک نیوشا ضیغمی ژانر کودک ی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۷۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، کارگردان فیلم سینمایی «لازانیا» درباره ساخت فیلم انیمیشن و ارتباط بهتر مخاطب با این آثار گفت: من به سینمای انیمیشن نیز علاقه دارم و اتفاقاً دو طرح برای ساخت اثر در این قالب نوشته‌ام. من هیچ‌گاه به دنبال کسب جایزه از جشنواره‌ها نبودم و سینمایی که مورد علاقه‌ام بوده را دنبال کردم و در فیلم‌هایم به فضای فانتزی همواره توجه داشته‌ام. سینمای من غیر از فیلم «دزد و پری» که مختص مخاطب خردسال است، معمولاً سینمایی است که مخاطبش خانواده‌ها هستند و سعی دارم قصه‌پردازی کنم و فانتزی را هم به خوبی می‌شناسم. سریال «دیو و ماه پیشونی» همزمان در چهار پلتفرم پخش شد توانست جزو پربیننده‌ترین سریال‌های کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی باشد. در این سریال سعی کردم خانواده‌ها و کودکان را به شاهنامه و کتابخوانی علاقه‌مند کنم و جالب است که در زمان پخش خانواده‌هایی که حتی بچه‌های ۵ یا ۶ساله داشتند و بچه‌هایشان توان خواندن و نوشتن نداشتند هم از علاقه‌مند شدن آن‌ها به شاهنامه می‌گفتند و این برای من اتفاق بسیار خوشایندی بود. متأسفانه همانطور که پیش‌تر گفتم شرایط سینمای کودک بسیار بد است و اگر حمایت نهادهای دولتی نباشد ساخت فیلم تقریباً غیرممکن است. همیشه مسئولان شعارهای خوبی برای حمایت از این سینما مطرح کرده‌اند اما هیچ‌گاه عملکردی که شاهد بودیم در حد شعارهای مطرح شده نبوده و واقعیت موجود در سینمای کودک بسیار ناامیدکننده است.


این کارگردان درباره موضوع فیلم «والدین امانتی» توضیح داد: اولین مسئله‌ام برای ساخت یک فیلم کودک و نوجوان سرگرم‌کننده بودن اثر است. در «والدین امانتی» یکی از مفاهیمی که مدنظر داشتم مسئله محیط زیست بود. متأسفانه محیط زیست ما با بی‌توجهی در خطر از دست رفتن است و به نظر من بسیار مهم است که نسل جدید نگاهی دلسوزانه به محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: لوکیشن فیلم «والدین امانتی» در جنگل‌های هیرکانی است که درخت‌هایی مربوط به قرن‌ها قبل در آن حضور دارند و شاید برخی درختان مربوط به چهارهزار سال پیش باشند اما متأسفانه امسال شاهد بودم که نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار درخت را قطع کرده‌اند تا یک پارکینگ بسازند و اتفاقاتی اینچنین نشان می‌دهد که ما درباره محیط زیست نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. همانطور که گفتم یکی از دغدغه‌های من همین مسئله بود و قصد داشتم اهمیتش را به کودکان گوشزد کنم و فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله برای نجات محیط زیست این است که به کودکانمان حفاظت از آن را آموزش دهیم. موضوع بعدی که در این فیلم مدنظر داشتم موضوع خانواده و احترام به پدر و مادر بود. خانواده برای من کلمه‌ای قابل احترام است و سعی کردم در قالبی سرگرم‌کننده اهمیت آن را برای کودکان و نوجوانان بازگو کنم.

قناعت در پایان اظهاراتش تأکید کرد: خوشبختانه از نتیجه کار و محصول نهایی رضایت دارم و اکران آنلاین نیز تا الآن برایم با بازخوردهای خوبی همراه بوده و از مسئولان فیلم‌نت نیز تشکر می‌کنم که شرایطی را برای اکران این اثر فراهم کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900919

دیگر خبرها

  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم